Rendezés-filmírás szakirány

Amiért érdemes volt

Videók

Ascher Ágoston - Film alapozó (2012-2013)

Sok új embert ismertem meg a Werken keresztül. Reálisabban látom a filmezést. Az első félévben lehetett volna több gyakorlat, de összességében jó volt

Bai Zsanett - Film alapozó (2012-2013)

Rájöttem, mennyi mindent nem tudok, és hogy mennyi mindent tanultam itt. Sokkal nyitottabb lettem az emberek felé. Nagyon jól éreztem magam, jó csapat volt.

Balázs Dániel - Film alapozó (2012-2013)

Sok jó kapcsolatot szereztem, sok jó embert megismertem és maradtam is velük kapcsolatban. Közben rájöttem, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Nagyon pozitív élményekkel távoztam, szívesen folytatnám, sőt, folytatni is fogom  valamikor a közeljövőben.

Ferenczi Tamás - Film alapozó (2012-2013)

A Werk jelentősen bővítette az ismeretségi körömet.  Alapvetően jó élményekkel távoztam, de az órarend betartása jó lenne, ha szigorúbban lenne véve, mert néha szervezetlennek tűnt.

Porkoláb Bence - Film alapozó (2012-2013)

A kíváncsiság vitt a Werkbe, s most, hogy vége, úgy gondolom, megérte kíváncsinak lenni. Boldogan emlékszem vissza az ott töltött órákra, napokra. Kiemelném Réz András foglalkozásait, ezek nem csak tudást adtak, hanem kikapcsolódást is. A Werk megerősített abban, hogy mindenképpen művészeti szakmában szeretnék dolgozni

Szalontai Péter - Film alapozó (2012-2013)

Megismertem itt pár olyan embert, akikkel később, a szakmától teljesen függetlenül is, szívesen tartom a kapcsolatot. A werkes feladatok során kiderült a számomra, hogy mi lehet a filmes szakmában a hozzám illő feladat, mi az, amiben tehetséges vagyok, és mi az, amiben még fejlődnöm kell.

Amúgy a Werk sem adhat többet, mint bármely iskola. Egy intézmény mindig csak eszköz, a munkát, amit a tanulásba fektetünk, csak magunk végezhetjük el. Így ostobaság azt várni bármely iskolától, hogy bejárja helyettünk az utat. Sajnos sokan hiszik azt, elég beiratkozniuk valahová és az álmuk teljesülni fog. Egy iskola fokmérője szerintem az, hogy mennyire nyújt segítséget a már egyébként is ambíciózus, fejlődni vágyó hallgatóknak, és mennyire tartja ébren, mennyire gerjeszti ezt a lelkesedést. Úgy gondolom, a Werk e tekintetben jó választás. Kapcsolatépítés tekintetében a Színművészetivel nyilván nem lehet versenyezni. Cserébe a Werk nem tart öt évig, ami szerintem mérhetetlenül és feleslegesen sok idő egy olyan szakmához, aminek a lexikális részét egy év alatt bőven meg lehet tanulni. A többi úgyis kreativitás, akarat és egyéb nem tanulható belső tulajdonság. A Werk a gyakorlati tudáshoz jó kapu, és a szimpatikus, segítőkész tanárok a szakmával való kezdeti kapcsolatfelvételt is megadják. A Werk hiányossága, hogy a házi feladatok és az órai munkák során nem áll rendelkezésre kamera, lámpák, stb. Igaz, a vizsgafilmekhez adott anyagi segítségből ezek bérlése megoldható.

Tóth Olivér - Film alapozó (2012-2013)

Sokkal több embert ismertem meg itt, mint amire számítottam, és nagyon jó kapcsolatokat alakítottam ki a csoporttársakkal. A vágás szakmában kezdem kitapasztalni meddig vagyok  terhelhető, és ezt próbálom fejleszteni. Nagyon jó élményekkel távoztam, feldobott az a sok jó ember, akit megismertem, a munka-tapasztalatok is nagyon pozitívak voltak.

Baranyai János - Film haladó (2012-2013)

A Werk abszolút jó voltozásokat hozott az ismeretségi körömbe, arról nem beszélve, hogy tisztába jöttem képességeim határtalanságával. Minden azon múlik, te mennyit tudsz kivenni belőle és mindennél jobban számít, kik a tanáraid.

Vereckei Zsolt - Film haladó (2012-2013)

Rengeteg olyan ember ismertem meg, akivel a jövőben szeretnék együtt dolgozni, és akinek a véleménye a jövőben is fontos lesz a munkámban

Sokkal tisztábban és pontosabban látom, hogy még milyen területen kell tanulnom és tapasztalatot szereznem. Alázatosabb lettem. Megtanított értékelni, amit tudok és azt is, amit még nem.

Csak ajánlani tudom a Werket!

Halasi Noémi - Film haladó (2012-2013)

Ki akartam próbálni magam a filmezésben és rájöttem, hogy ezzel szeretnék a jövőben is foglalkozni. Megismertem egy csomó embert, stábokat hoztunk létre és most is dolgozunk együtt.

Jó élményekkel távoztam, van egy fejlődés a Werkben, amit a két év során végig követtem: az elején sokat döcögött, az órák a szervezés, de a végére már egész jó volt.

György Klára - Film haladó (2011-2012)

11 rendezésen vagyok túl (videoklipek, rövidfilmek, kiállítás megnyitó) és van jó néhány felkérésem még.Nem csak az iskola miatt tettem szert ismeretségre, de nagyban hozzájárult. Talán az egyik legfontosabb, amit kaptam a Werktőla rendezésekkel, alkotásokkal, munkákkal egybeköthető, hogy önismeretben is történtek változások, tehát nem közvetlen a Werk miatt, de talán hozzáadott és vett is el belőle. :)

Szabó Tamás - Vágó (2010 - 2011)

A Werknek köszönhetően helyezkedtem el vágóként. A Noé című filmem kapcsán (Rendező: Strommer Marianna) bejutottam az Origo Digital Film-hez (korábban FotoKem Budapest). Ott zajlott a film fényelése, s ez már eleve egy kiváltságos helyzet. Részt vettem egy nemzetközi BBC TV-játék produkcióban, Birdsong a címe. A vetítés most hétvégén zajlott Angliában. Szeretném kiemelni Pamacsot, mint nagyon jó mentort és tanárt! Jelenleg a SZFE-rejárok és most vágom az első nagyfilmemet, természetesen mindehhez nagyon sokat segített a Werk! Mert aki egyszer Werkes volt....:)

Bálint Péter - Gyártásvezető (2010 - 2011)

Életem fontos állomása a Werk Akadémia! Amikor 2010-ben ide kerültem, hatalmas lehetőséget láttam ebben az iskolában, s a számításaim beigazolódtak. Sokat tanultam a szakmáról a már nagy múlttal rendelkező előadóktól, illetve rengeteg új kapcsolatra tettem szert. Ebben a szakmában a kapcsolatokat tartom a legfontosabbnak. Ennek köszönhetem, hogy már a karrierem elején több produkcióban benne lehettem, s már az iskola elvégzése előtt rengeteg referencia anyagot sikerült összegyűjtenem.Lehetőségem volt dolgozni reklámfilmben, videoklipben, websorozatban és különböző kisebb projectekben is. A szakmai gyakorlatot is fontosnak tartom. A Werk Akadémián lehetőségem volt részt venni több kisfilm elkészítésében. Az Akadémia által nyújtott támogatásnak köszönhetően profi körülmények között forgathattuk a kisfilmeket, így megtapasztalhattuk hogy hogyan működik egy igazi stáb.

Kiemelnék pár lehetőséget, melyekhez a Werk Akadémia kapcsán jutottam hozzá. 2011-ben forgattunk egy vizsgafilmet, majd fél évre rá felhívott az ott megismert operatőr, és munkát ajánlott a TV2 websorozatában. A ?Gimi?-ben több werkes csoporttársammal dolgoztam együtt. Páczkán Fatima és HárosiZsófi mint vágók vettek részt a produkcióban, én pedig rendező asszisztensi és felvétel vezetői pozíciót töltöttem be. Büszke vagyok arra, hogy  asszisztens lehettem Pandúr Gergő vizsgafilmjében. Az Obscura az index.hu versenyén első helyezett lett 2011-ben, később szintén Pandúr Gergővel forgattam együtt Fekete Dávid és Cserpes Laura - Ördög vagy angyal videoklipjét, amit várhatóan februárban mutatnak be a zenecsatornák.

Köszönettel tartozom a Werknek és azoknak az embereknek, akiket ott megismerhettem. Nagyon izgalmas éveket adott nekem az Akadémia, és ajánlom mindenkinek, aki szeretne betörni az ?álomgyárba?. Természetesen rengeteget, sőt állandóan tanulni kell, ahogy a Werkben mondják: ?Két nagyon fontos dolog kell ehhez a szakmához: a szakma szeretete és a szakma iránti alázat!?

Hárosi Zsófia - Vágó (2010 - 2011)

A szakmai kapcsolatok közül Pamacsot emelném ki: általa jutottam be Páczkán Fatimával együtt az AVID Stúdióba, ahol vágóként dolgozom. A Gimi című websorozatot Fatimával együtt vágjuk. Baráti és szakmai kapcsolat egyaránt sok jött a Werkből.

Pandur Gergely - Rendező (2010 - 2011)

A Werknek köszönhetően indultam el a filmezés útján. Esztergályos Krisztinával azóta is jó szakmai kapcsolatom van, sok mindenben segít nekem. Egyértelműen nőtt az önbizalmam, bátrabb, határozottabb lettem, és már kevésbé vagyok pesszimista, mint korábban. Két videó klipnek is a rendezője vagyok: Farkas Dávid és Cserpes Laura klipje februárban debütál. Az index pályázaton első lett az Obscura című filmem. Terveim között szerepel, hogy websorozatot készítek belőle.

Kemény Ferenc - Rendező (2010 - 2011)

Nekem a Werkből az értékes tanári kapcsolatok maradtak meg: bármikor fordulhatok hozzájuk tanácsért, segítségért.

Tóth Attila (2010 - 2011)

A Werk csupa-csupa pozitív élmény volt. Filmes tanulmányaimat külföldön szeretném tovább folytatni.

Győry Balázs - Rendező (2009 - 2010)

Abszolút változást hozott az életemben a Werk! Azelőtt nem foglalkoztam filmezéssel, itt kezdtem el tanulni, ismerkedni vele. Nagyon tetszett! Azóta is ezzel foglalkozom. Sokat profitáltam a Werken tanultakból. Klippemmel megnyertem a RöyksoppSenior című albumához meghirdetett nemzetközi versenyt. Ez sok új munkát hozott nekem azóta is, főleg klippek forgatására, s ma már szponzorok segítségével dolgozom. Megcsináltam Fehér Balázs (a Carbonfools énekese) első klipjét, most a következő albumán dolgozunk.

Ha minden jól jön össze, elkezdhetem forgatni első kisjátékfilmemet, a producert már megtaláltuk! Mindezt egyértelműen a Werken szerzett kapcsolati tőke hozta az életembe!

Juhász Zsolt - Rendezési ismeretek (2009 - 2010)

A Werktől sokat kaptam, és sokat segített abban, hogy felmérjem magam, illetve rávilágított sok-sok hibámra. Kaptam szerelmet, új barátokat-ellenségeket, de a legfontosabb, hogy kimondhattam életem legfájóbb "nem"-jét vizsgafilmünk kapcsán. A tanárok sokszínűsége és eltérő szemléletmódja is jó hatással volt rám, és azt gondolom mindenkire így hatott, remélem ez a jövőben is így marad. Amit külön kiemelnék az Dubóczky Erzsi segíteni akarása, szakmai hozzáállása, és az az elképesztő energia amivel mindezt végezte. Ő bizony seggbe rúgott minket, ha úgy hozta a helyzet és éreztette, hogy fontosak vagyunk.

Dr. Kozma Judit - Rendező (2009-2010)

A munkámban nem hozott változást a Werk, továbbra is jogászként dolgozom, de új ismeretségeket mindenképpen adott. Nagyon pozitív élmény volt, egyfajta kreatív kibontakozási lehetőség. HilbertAnette filmformanyelv óráit rettenetesen szerettem, egyetlen órát sem kedveltem annyira egész jogi tanulmányaim alatt, mint az ő óráit.

Ágó Simon - Rendező (2009 - 2010)

Vágóként, operatőrként és hangmérnökként dolgozom, sok baráti és szakmai kapcsolatot köszönhetek a Werknek (Pamaccsal azóta is tudok konzultálni, klippeket, rövidfilmeket forgatok): Legutóbb egy szoftvernek készítettem a demo klipjét.

Delbó Dániel - Forgatókönyvíró (2009 - 2010)

Amit a Werk adott nekem: megtanultam filmet írni. Néhány társammal, akikkel együtt tanultam, még tartom a kapcsolatot.

Klacsmann Detre - Producer (2009 - 2010)

Érzésem szerint sok változást indított el bennem a Werk. Azóta is a filmezés érdekel. Jelenleg a Pázmányon tanulok film szakon. Szép emlék a nekem a werk, elindított a filmezés útján. Rengeteg ismeretet kaptam, sok embert ismertem meg, és ez reményeim szerint még további kapcsolatokat, munkákat, barátokat hoznak.

Kalmár György - Kreatív forgatókönyvíró (2008-2009)

Az elsők között kezdtük a Werket film szakon. Ha valaki tele van művészi ambícióval és mindenáron filmet szeretne csinálni, az jöjjön a Werkbe, mert itt nagyon jól meg fogja a szakmát tanulni. A legjobb élményem az volt, amikor a Werk kibérelt egy mozit és ott bemutatták a filmjeinket. A közönség tapsolt, hatalmas hangulat volt.

Szászfai Brigitta - Rendező (2008 - 2009)

Elég nagy változást okozott a Werk. Tavaly Londonban tanultam filmes suliban.

A Werken megismertem egy srácot, aki összehozott további filmes/grafikus/zenész emberkékkel, velük heten alakítottunk egy stábot és különböző zenekaroknak forgatunk klippeket, promókat. Itt látható kreatív tevékenykedésünk: www.flashbird.hu

Pont most a filmes mester jelentkezésnél szembesültem, hogy mennyire jó például, hogy tudok fordulni Divinyi Rékához forgatókönyv tanácsadásban, Réz Andráshoz ajánlat kérésben. Az önismeret és a világ viszonya dolog a filmezéssel alakul, ezeknek az alapjait a werk fektette le nekem.

Egyébként tök jó volt oda járni, csak pozitívumokat tudok mondani!

Berényi Andrea - Gyártás (2008 - 2009)

Filmekkel foglalkozó projektcégnél helyezkedtem el nem régen s hogy a választás rám esett, abban szerintem a Werknek is nagy szerepe volt. Két meghatározó barátságra tettem szert a werkben, melyek azóta is tartanak. Megismertem a filmgyártás világát, sok mindent másképp látok az itt szerzett tapasztalataim alapján, már nem olyan titokzatos számomra a filmezés, s az üzleti oldalát is jobban átlátom.

Mészáros Szilvia - Forgatókönyvíró (2008 - 2009)

Mikor a Werk-re jártam, Koltai Gábornak és egy angol produkciós irodának dolgoztam, mint forgatókönyvíró. Animációs mesefilm sorozatokat (Hutch, Zig and Zag) és feature filmeket (Wheelers, Free Wheels, Sunny) írtam magyarul, melyeket lefordítottak angolra. Ezek az animációs filmek el is készültek, de legnagyobb sajnálatomra jelenleg még nem kerülhettek bemutatásra. Ezután N. Forgács Gábor producer által kínált lehetőséggel éltem és társ-íróként részt vettem egy magyar TV sorozatban (Diplomatavadász 3, 6 és 9 epizódok).

Majd a Filmpartners Kft-nél, Kovács Gábor producer pénzügyi asszisztenseként folytattam a pályafutásom (Üvegtigris 3 és számos reklámfilm).

Gárgyán Eszter - Gyártás (2008 - 2009)

Abszolút változást hozott az életemben a Werk. Sőt, hatására pályát módosítottam. Tavaly januárban jogi egyetemet végeztem, s most a filmes szakmában dolgozom. Az összes filmes kapcsolati tőkémet a Werkenkeresztül szereztem. Adott egyfajta szélesebb látókört is.

Gotthárdi Balázs - Vágó (2008 - 2009)

Nagy és pozitív változásokat hozott az életemben a Werk. Új barátságokat, munkakapcsolatokat, azóta is együtt dolgozom Gárgyán Eszterrel és Győry Balázzsal. A legfontosabb dolog, hogy megismerhettem Hargittai Lászlót, Pamacsot, aki mentoromként segítette tanulmányaimat, munkámat, s általa sikerült elhelyezkednem a 4Cut stúdióban, ahol vágóként dolgozom azóta is. Emellett a Kodolányi János Főiskolán oktatás technikusként rádiós, tévés gyakorlatokat tartok. Önismeretem fejlesztésében is sokat segített a Werkben  eltöltött idő, megtanultuk, hogy a legfontosabb a szakma alázata, nem fogják lábaink elé teríteni a vörös szőnyeget, ez a szakma bizony kőkemény munkával jár.

Szilágyi Angéla - Forgatókönyvíró (2008 - 2009)

Bár nem dolgozom filmes területen, sok olyan kapcsolatot szereztem, amely hatással volt a további életemre. A Werk sok minden más változást indított el az életemben, érdekesnek tartottam, sokat tanultam belőle.

- Hírlevél -

Ha érdekelnek a képzéseink, híreink, esetleg a különböző eseményeinkről szeretnél értesítést kapni, e-mail címed megadásával feliratkozhatsz a hírlevelünkre!

Név: 
E-mail cím: